Aanbod

Pilates DONDERDAG 20u ONLINE

Elke donderdagavond om 19u30 en 20u45 kan je komen meedoen. Breng je matje en drinken mee!

Elke donderdag om

  • 19u30
  • 20u45

Kom je graag sporadisch eens meedoen? Dat kan! Laat gewoon iets weten en dan bekijken we of er plaats is.

De reeks wordt gegeven door Kerry, Pilatesinstructrice en afkomstig van Zuid-Afrika. Ze is al jaren actief in het geven van Pilateslessen en en heeft dan ook tonnen ervaring om jou tijdens haar lessen te begeleiden.

Met Pilates verbeter je je flexibiliteit en houding en verstevig je je buik- rug- en bekkenspieren. Pilates is uitermate geschikt om te combineren met belastende sporten en verlaagt de kans op blessures. Eveneens ideaal voor als je last hebt van gewrichts-, rug- en nekpijnen!

Voor de lessen is het niet vereist om in topconditie te zijn! De les is laagdrempelig en toepasbaar op elk individu.
Schrijf je snel in en ontdek waar jouw grenzen liggen. Ga het commitment met jezelf aan en ga voor een sterker en strakker lichaam.

Lees meer: Pilates DONDERDAG 20u ONLINE

Lezing 'Alcohol: van plezier naar probleem' UITGESTELD

Deze gratis lezing wordt gegeven door Sofie, een kwetsbare hulpverlener.
Sofie is 41 jaar en heeft jaren geworsteld met een verslaving en is nu drie jaar nuchter.

‘Daar sta je dan.
38, mama, vriendin, hulpverlener en verslaafd...
Na een leven vol chaos wist ik dat er iets moest veranderen. Zo kon het niet langer verder. Maskers moesten af, geen geheimen meer... En dan stap voor stap ontdek je dat het klopt wat ze zeggen... als het rustig wordt van binnen, wordt het ook rustig buiten.. .
In deze lezing vertel ik over mijn reis in herstel van een alcoholverslaving.’

Sofie haar doel is om haar boodschap te delen en dit probleem onder de aandacht te brengen.

Lees meer: Lezing 'Alcohol: van plezier naar probleem' UITGESTELD

Lezing 'De eerste 40 dagen na je bevalling' UITGESTELD

De eerste 40 dagen na je bevalling wordt ook wel je kraamtijd of postpartum genoemd.
Steeds meer vrouwen bereiden zich voor op hun bevalling. Ze volgen een zwangerschapscursus en/of -yoga. Ze bereiden zich ook voor op de periode na de bevalling door bijv. een borstvoedingscursus te volgen. Fantastisch, dat steeds meer vrouwen en koppels bewuster in hun zwangerschap staan! Wat wel opvalt is dat, naast enkele praktische voorbereidingen, er verder amper wordt stilgestaan bij de kraamtijd. Vrouwen leven naar hun bevalling toe, bevallen, ontmoeten eindelijk hun baby(‘s) en dan begint het eigenlijk pas..

Lees meer: Lezing 'De eerste 40 dagen na je bevalling' UITGESTELD

Infoavond Monsteremoties! UITGESTELD

Parents only!

Valerie, kindercoach en bekend van haar populaire sessies Monsteremoties!, geeft op deze avond een extra woordje uitleg inzake emoties bij kleine kinderen.
Zo gaat ze dieper in op de verschillende emoties, zodat ze ouders meer inzicht kan geven en meer concrete tools kan aanreiken.
Op deze avond is er eveneens ruimte voor vragen en bedenkingen.

Lees meer: Infoavond Monsteremoties! UITGESTELD

Lachyoga DINSDAG 19u30 UITGESTELD

KOM LACHEN!

Lach eens lekker door en relax want lachen is gezond! Laat je lekker onderdompelen in de lachjes van elkaar. 't Lachbad wordt ook wel eens Lachyoga genoemd, maar in principe heeft dit weinig met yoga-oefeningen te maken.

Lachen is gezond en lach eens lekker door, dat doet écht deugd. Herinner jij je nog een fijn moment met je dierbaren waar je weer in contact kwam met je lach? Meestal voelde je je erna als herboren, vol inspiratie en energie. Tijdens ons lachbad laat je je onderdompelen in het bad vol kleurrijke ervaringen en lachjes. We gaan weer contact maken met onze lach samen met anderen. We mogen de weldaden weer gaan ervaren al spelend, bewegend of relaxerend. Lachen biedt vele voordelen op lichamelijk, psychisch en relationeel vlak. We gaan een uur bewegen, spelen, kijken naar en lachen met elkaar door middel van korte speelse oefeningetjes. Daarna sluiten we af met een heerlijke lachmeditatie en een innerlijke meditatie. Nadien kan je het weldadige gevoel ervaren en delen. De oefeningen zijn laagdrempelig en iedereen kan meedoen, zelfs als je al heel lang niet meer spontaan hebt kunnen lachen of als je niet lekker in je vel zit. Je kan aan het begin aan de groep meedelen waar ze rekening mee dienen te houden. Enkele beoogde resultaten na een paar sessies is meer energie, minder pijn, beter slapen, hoger relativeringsvermogen, meer verbinding voelen en relaxter door het leven gaan. Lachen werkt helend.

Lees meer: Lachyoga DINSDAG 19u30 UITGESTELD

Yogadag 21 november UITGESTELD

!!SAVE THE DATE!!

Op zaterdag 21 november organiseert Over de vlOER, in samenwerking met verschillende yogadocenten, een heuse Yogadag! Mét opvang van je kids, terwijl jij een les volgt!

De prijzen zijn bekend! Je betaalt 5 euro per les, zowel voor de lessen voor kinderen als voor volwassenen!
Je kan maw een hele dag, tegen zeer democratische prijzen, genieten van zowel yoga voor volwassenen àls yoga voor kinderen.

Lees meer: Yogadag 21 november UITGESTELD

Postnatale Yoga (Mama&Baby) DINSDAG 9u45 UITGESTELD

Postnatale Yoga vanaf 6 weken na de geboorte mét baby

Ook na je bevalling draagt yoga bij aan de veranderingen die je lichaam heeft ondergaan en nog steeds ondergaat. Je lichaam heeft je tijdens de zwangerschap voorbereid op de geboorte, en is geopend. Nadien hoort het weer te sluiten. Dit proces ondersteunen zodat je geen klachten krijgt nadien, kan je doen door gerichte oefeningen te doen. En dit kan gewoon met je baby erbij. 

Je werkt in een rustig tempo samen met andere recent bevallen moeders, aan bepaalde aspecten, welke continu worden afgewisseld:

  • stabiliteit oefeningen
  • spierversterkende oefeningen
  • bekkenbodem- en kegel oefeningen
  • houdingen die ontspanning geven aan de spieren die het verdienen
  • rectus diastase abdominis check indien nodig.

Lees meer: Postnatale Yoga (Mama&Baby) DINSDAG 9u45 UITGESTELD

Hathayoga UITGESTELD

ONLINE: meld je aan voor een link!

Hathayoga - Tune INsideOUT. Elke maandagvoormiddag én vrijdagavond kan jij kiezen voor yoga, meditatie en thee!

Hathayoga zorgt op een laagdrempelige manier voor soepelheid, lenigheid en versterking van de spieren.

Tijdens deze lessen keren we naar binnen. Door tijdens de oefeningen, geïnspireerd uit de Hathayoga, even te "voelen" word je meer bewust van je lichaam en haar taal, die je iets duidelijk proberen te maken.
We sluiten de les af met 15 min meditatie en nadien "ontwaken" we terug met een theetje.

Lees meer: Hathayoga UITGESTELD

Poweryoga MAANDAG 20u UITGESTELD

Elke maandag Poweryoga! Bij mooi weer gaat de les in openlucht door! We verzamelen om 20u voor de inkomdeur. Vergeet je matje niet, breng evt. een dekentje mee en kleed je naar gelang het weer. Jij komt toch ook?
Slecht weer? Dan gaan we lekker naar binnen 🤗

Ga de uitdaging en het commitment met jezelf aan en ga voor een sterker en strakker lichaam. Je zal versteld staan van de resultaten en de vorderingen, die je op zeer korte periode maakt.

Sarah zorgt voor een unieke combinatie van inspanning én ontspanning. Enerzijds begeleidt ze jou in een reeks van uitdagende en spierverstevigende oefeningen, waarbij beweging en ademhaling centraal staan. Deze oefeningen zorgen voor een fitter en strakker lichaam, waarbij jij in no time terug in shape bent!

Anderzijds is de les een zalig en warm ontspanningsmoment, waarbij jouw lichaam én geest op het einde van de les volledig zen zijn. Niks zweverigs, enkel pure ontspanning!

Voor de lessen is het niet vereist om in topconditie te zijn! De les is laagdrempelig en toepasbaar op elk individu. Schrijf je snel in en ontdek waar jouw grenzen liggen en geniet van een heerlijk ontspanningsmoment!

Lees meer: Poweryoga MAANDAG 20u UITGESTELD