Aanbod

Speeldagen Krokusvakantie

Kleuter- en Kinderspeeldagen voor kids van 2,5 tot 10 jaar

Ben je nog op zoek naar een super leuke opvangmogelijkheid of naar een creatieve en originele invulling voor de krokusvakantie?

Schrijf je kids dan in en laat ze genieten van onze unieke locatie: een bosrijke omgeving, een ruime speeltuin en twee binnenruimtes. Vrij spel, knutselen, relaxen en bewegen. Plezier én persoonlijke aanpak verzekerd!

Lees meer: Speeldagen Krokusvakantie

Heartfulness-Mindfulness

Heartfulness - Van kwetsbaarheid naar veerkracht.

Hoe vriendelijk ben je voor jezelf als je een fout hebt gemaakt? Of wanneer je iets “doms” hebt gezegd? Of wanneer je weer te veel kerstdessert op hebt? Of wanneer je een verkeerde aankoop hebt gedaan? Of wanneer …

Hoe vaak zit jij jezelf op je kop? En wees eens eerlijk, wat levert dit je op?

 

 

 

 

 

 

Heartfulness is afgeleid van de term “mindfulness” waarbij je leert om op een gerichte manier met je gedachten om te gaan. In heartfulness gaan we een stapje verder en duiken we wat dieper onder onze waterlijn. We gaan namelijk werken aan onze “zelfcompassie”. Zelfcompassie is liefde voor je pijnlijke ervaringen. Je kijkt je ervaring eerlijk in de ogen en je schenkt die je liefdevolle zorg. Deze zorg maakt kracht vrij, veerkracht. En laat veerkracht nu net datgene zijn wat we in ons dagelijks leven erg veel nodig hebben.


De voordelen van zelfcompassie:
- je wordt optimistischer
- je emotieregulatie wordt beter
- je wordt minder kritisch voor jezelf
- je kunt eerlijker zijn tegen jezelf
- je leert om beter voor jezelf te zorgen
→ je veerkracht verhoogt.

Overtuigd? Kom dan mee doen!

Lees meer: Heartfulness-Mindfulness

Workshop Bekkenbodem

Gun jezelf een pijnvrij leven vol stabiliteit en flexibiliteit met een bekken in balans!
Ga voor een stabieler leven zonder zorgen, ongemakken en gênante problemen. In onze veilige huiselijke sfeer kijken we naar het verhaal van het vrouwelijke bekken.
We heffen het taboe op waardoor de zwaarte eraf valt en je je vrij voelt om te kunnen werken met je eigen gewaarwording, lichaam, energie en emoties.

Bekkenproblematiek uit zich als: pijn in de liezen, stuit, schaambeen, si-  gewrichten, billen, heupen, (onder)buik en (onder)rug door over-of onderactiviteit.
Verder kan je last hebben van bekkeninstabiliteit, (stress)incontinentie, ongemak bij het vrijen, psychosomatische en psycho-emotionele klachten, chronische vermoeidheid, burn-out of depressie.

Lees meer: Workshop Bekkenbodem

Workshop Bachremedies

Bach is een natuurlijke methode van heling, die door iedereen zelf te gebruiken is. Handelend volgens de filosofie van 'behandel de persoon en niet de ziekte', komen we meer te weten welke Bachremedie past bij jouw persoonlijkheid en gemoedstoestand.

Bachremedies kunnen ons helpen om bewust te worden van onze emoties en ze weer in evenwicht te brengen. Ze werden in de jaren 30 ontdekt en ontwikkeld door dokter Edward Bach, een Engelse arts. In zijn praktijk had hij vastgesteld dat levenshouding en denkwijze – en de emoties die daaruit ontstaan – een belangrijke rol spelen bij het voorkomen of het ontstaan en behandelen van psychosomatische klachten.
De therapie van dokter Bach wordt al meer dan 80 jaar over de hele wereld gebruikt. De 38 remedies herstellen het emotionele evenwicht op milde wijze en zijn een belangrijke ondersteuning in persoonlijke groei en bewustwording. Ze zijn veilig in gebruik, hebben geen negatieve bijwerkingen en zijn van toepassing voor de hele familie.
 
"Belemmeringen zijn sparringpartners waarvan we de betekenis moeten vatten. Hoe groter de moeilijkheden, hoe meer onze opdracht de moeite waard is." - Dr. Edward Bach -

Lees meer: Workshop Bachremedies

Borrelen met Stijl

Even bijkletsen onder vriendinnen of wat stoom aflaten met gelijkgestemden?

  Dat kan! Kom gezellig even toogplakken. Vrijdagavond 17   januari doorlopend van 19u30 tot 23u30.

Lees meer: Borrelen met Stijl

Open toog- en Speelnamiddag

Onze nieuwe locatie en prachtige toog nog niet gezien?
Zin in een drankje met of zonder kids?
Lekker keuvelen onder vrienden met een theetje of iets straffers?
 
Dat kan!! Kom gerust eens langs op zondag 22 december. We zijn doorlopend open van 13u tot 17u.
 

Lees meer: Open toog- en Speelnamiddag

Groepstraject 'Leef je droom'

Achtdelig groepstraject ‘Leef je droom’ door Stefanie De Keersmaecker.                                
 
 
 
And you ask ‘What if I fall?’ Oh but my darling, ‘What if you fly?’ (Erin Hanson)
 
Steeds meer en meer mensen voelen een gemis, op hun werk en/of in hun privéleven. Is dit het nu?
‘s Morgens vroeg op om iedereen op tijd, gevoed en gekleed de deur uit te krijgen, gaan werken, kinderen ophalen, thuiskomen, zorgen voor de kinderen, koken, weinig tijd voor jezelf, weinig energie. En de volgende dag opnieuw. En opnieuw. Tot je beseft dat het zo niet verder kan, dat je eigenlijk niet gelukkig bent. En je zelfs niet meer weet wat je gelukkig zou maken.
 
Herken je dat? Je zit niet alleen met dit gevoel. Steeds meer mensen kunnen en willen niet meer mee in de ratrace. Welvaart zorgt immers niet zomaar voor welzijn. Mensen voelen dat ze vastzitten in een systeem dat niet meer klopt en niet meer haalbaar is. Maar wat dan wel, is dan meestal de volgende vraag.
Als je voelt dat het zo niet meer verder kan, is het dan mogelijk om effectief iets anders te gaan doen, iets wat je echt leuk vindt, waar je energie van krijgt, voldoening uit haalt en door vervuld wordt? Meer energie en voldoening waardoor de rest – de zorg voor de kinderen, het huishouden – ook makkelijker verloopt?
 

Lees meer: Groepstraject 'Leef je droom'

Workshop Ontmoet jezelf

Coachingsworkshop met inzet van paarden

Heb jij 'de ballen' om voor jezelf te kiezen?

Wil jij ook geen avonden meer waarin je helemaal uitgeput en leeggezogen thuis komt? Houdt het gevoel van veel te moeten en te willen voldoen aan ieders verwachtingen je weg bij jezelf?
Stel jij jezelf ook wel eens de volgende vragen?
Wie ben ik en wat leeft er diep vanbinnen?
Wat is mijn plek in deze wereld en hoe kan ik die innemen?
Waar wil ik naar toe, waarom en hoe?

 • Wil jij even tijd voor jezelf maken?
 • Wil jij even op de pauzeknop drukken en op adem komen?
 • Wil jij de dingen vanuit een ander perspectief zien?
 • Wil je terug in verbinding zijn met jezelf?
 • Wil je leren hoe je kan stralen vanuit je eigen kracht, vanuit je eigen zijn?
  Dan is het tijd voor verandering! Op al deze vragen en meer zoeken we samen met jou naar een antwoord. In deze workshop kies je voor jezelf!

Lees meer: Workshop Ontmoet jezelf

Workshop Waardeer jezelf Meer/WeerWil jij:

• méér zelfvertrouwen
• minder piekeren over wat anderen van je denken
• nog positiever denken én leven
• jezelf de moeite waard blijven vinden ondanks alles wat op je pad komt
• meer leren over de kracht van je gedachten
• praktische tools mee naar huis krijgen om thuis aan de slag te kunnen blijven gaan?

Dan is deze workshop iets voor jou!

Lees meer: Workshop Waardeer jezelf Meer/Weer

Inspiratiemomenten

Enkel voor ondernemers! Schrijf je in voor pure ZELFREFLECTIE!

Wil je iets van jezelf in de wereld zetten?

Kopieer jij ook de tools en technieken, die je hebt geleerd in cursussen en opleidingen? Echter, de kracht van het nieuwe ondernemen is net dat je al deze info in jezelf opneemt om er dan je eigen versie van te maken! Dit maakt jou namelijk UNIEK en past volledig bij jou!

Houd daarbij in je achterhoofd, dat je eigen versie van jouw ondernemen, door de maanden heen kan én mag veranderen. Wat op dit moment goed voor jou is en bij jou past, betekent niet dat het na een tijd nog steeds bij jou past! Durf te groeien, durf te evalueren en te evolueren!!

Deze inspiratiemomenten laten je stilstaan bij hoe het met jou, jouw (toekomstige) onderneming en jouw groei en evolutie gaat.

Lees meer: Inspiratiemomenten

Poweryoga

Ga de uitdaging en het commitment met jezelf aan en ga voor een sterker en strakker lichaam. Je zal versteld staan van de resultaten en de vorderingen, die je op zeer korte periode maakt.

Sarah zorgt voor een unieke combinatie van inspanning én ontspanning. Enerzijds begeleidt ze jou in een reeks van uitdagende en spierverstevigende oefeningen, waarbij beweging en ademhaling centraal staan. Deze oefeningen zorgen voor een fitter en strakker lichaam, waarbij jij in no time terug in shape bent!

Anderzijds is de les een zalig en warm ontspanningsmoment, waarbij jouw lichaam én geest op het einde van de les volledig zen zijn. Niks zweverigs, enkel pure ontspanning!

Voor de lessen is het niet vereist om in topconditie te zijn! De les is laagdrempelig en toepasbaar op elk individu. Schrijf je snel in en ontdek waar jouw grenzen liggen en geniet van een heerlijk ontspanningsmoment!

Lees meer: Poweryoga

Pilates

In januari starten we naar al oude gewoonte terug met goede voornemens: hoog tijd dus om terug in actie te schieten met deze lessenreeks Pilates!

Deze reeks start op donderdag 9 januari op volgende tijdstippen:

 • 19u30
 • 20u45

Het is aan te raden om in te schrijven voor de volledige reeks. Mits aankoop van een beurtenkaart (10 of 20 en enkel voor leden), heb je wekelijks een gegarandeerde plaats. Indien je een beurtenkaart hebt en je kan een keertje niet komen, dan dien je minstens 24 uur op voorhand te verwittigen, zoniet wordt er een beurt aangerekend.

Kom je graag sporadisch eens meedoen? Dat kan! Laat gewoon iets weten en dan bekijken we of er plaats is.

De reeks wordt gegeven door Kerry, Pilatesinstructrice en afkomstig van Zuid-Afrika. Ze is al jaren actief in het geven van Pilateslessen en en heeft dan ook tonnen ervaring om jou tijdens haar lessen te begeleiden.

Met Pilates verbeter je je flexibiliteit en houding en verstevig je je buik- rug- en bekkenspieren. Pilates is uitermate geschikt om te combineren met belastende sporten en verlaagt de kans op blessures. Eveneens ideaal voor als je last hebt van gewrichts-, rug- en nekpijnen!

Voor de lessen is het niet vereist om in topconditie te zijn! De les is laagdrempelig en toepasbaar op elk individu.
Schrijf je snel in en ontdek waar jouw grenzen liggen. Ga het commitment met jezelf aan en ga voor een sterker en strakker lichaam.

Lees meer: Pilates

Workshops Opgeruimd staat netjes!

Deze workshops met leuke oefeningen worden gegeven door Anne-Wil en gaan over wat een opruimcoach nu juist doet en waarmee ze jou kan helpen.

Anne-Wil heeft 9 thema's uitgewerkt waarmee ze jou kan helpen. Elk thema wordt op een andere avond behandeld. Neem hieronder alvast een kijkje met betrekking tot de verschillende thema's. Schrijf je in voor een thema naar keuze, voor meerdere thema's of voor de hele reeks

OPGELET: de workshop gaat enkel door vanaf twee deelnemers

Lees meer: Workshops Opgeruimd staat netjes!

Peuter&KleuterKriebels

Een uurtje samen spelend bewegen! Meer moet dat toch niet zijn op een zondagvoormiddag!?

Super zalig qualitytime momentje met de (klein)kids!
Voor peuters én kleuters mét de mama/papa/oma/opa!!
Uiteraard kan je ook samen deelnemen met broer én zus.

Ook kinderen met een beperking zijn van harte welkom!! Voor hen staat er geen leeftijd op!

Onder begeleiding van Valerie Verheyen én Rosalie gaan we samen bewegen, verven, tekenen, huppelen, dansen, springen en spelletjes spelen! Muziek en leuke liedjes komen uitgebreid aan bod.
Valerie werkt telkens een leuk thema uit, waarrond we gaan spelen en bewegen!

Lees meer: Peuter&KleuterKriebels

Kinderyoga

Kinderyoga is de ideale manier om tot rust te komen, want kinderen zijn snel overprikkeld in onze drukke prestatiegerichte maatschappij. In deze lessen leert Aline je kinderen niet alleen om de nodige rust te nemen, maar het is ook een enorme boost voor hun zelfvertrouwen.

Is jouw kind vaak overprikkeld, is het (hoog)gevoelig of heeft je kind autisme? Dan is deze lessenreeks zeker aan te raden! Yoga heeft zowel fysiek al psychisch heel veel voordelen.

Zo zorgt het voor een goede lichaamshouding, motorische vaardigheden worden versterkt, het zorgt voor een betere weerstand en het werkt in op de bloedsomloop en onze spieren. Ook zorgt het voor verbetering van het zelfvertrouwen, het zelfbewustzijn, concentratievermogen en emotionele groei.

Lees meer: Kinderyoga

Monsteremoties!


Heeft jouw kind last van faalangst, kan het niet tot rust komen of is het vaak overprikkeld? Vaak zijn deze kinderen op zoek naar veiligheid, geborgenheid en rust. Maar kinderen kunnen dit moeilijk verwoorden.

Volwassenen hebben een emotionele vuilnisbak met op de bodem een laagje rottend afval, omdat we doorheen de jaren niet geleerd hebben om met onze gevoelens om te gaan.

Kinderen hebben eveneens een emotionele vuilnisbak, maar gelukkig ligt er nog geen rottend afval op de bodem. En om hun vuilnisbak zo goed als leeg te proberen te houden, is de deelname aan deze lessenreeks sterk aanbevolen! Kinderen leren in deze reeks hoe ze deze emotionele vuilnisbak kunnen leegmaken als ze met een bepaalde emotie zitten ipv het deksel gewoon dicht te doen en zo met hun gevoel te blijven zitten.

Lees meer: Monsteremoties!

Indianenfeestje

Bezorg je kind een verjaardagsfeestje om niet te vergeten!

Bekijk ook onze andere uitgewerkte thema’s:

 • Circusfeestje
 • Modeshowfeestje 
 • Knutselfeestje

 

Lees meer: Indianenfeestje

Circusfeestje

Bezorg je kind een verjaardagsfeestje om niet te vergeten!

Bekijk ook onze andere uitgewerkte thema’s:

 • Indianenfeestje
 • Modeshowfeestje 
 • Knutselfeestje

 

Lees meer: Circusfeestje

Modeshowfeestje

Bezorg je kind een verjaardagsfeestje om niet te vergeten!

Bekijk ook onze andere uitgewerkte thema’s:

 • Indianenfeestje
 • Circusfeestje
 • Knutselfeestje

Lees meer: Modeshowfeestje

Crea&PlayFun for Kids

Knutselen & Spelen voor kinderen van 2,5 tot 10 jaar

Nog op zoek naar een leuke activiteit voor je kids op een zaterdagvoormiddag?
Kom dan knutselen!

Op zaterdag 1 februari van 10u tot 12u kunnen ze onder onze begeleiding mooie knutselwerkjes maken!

Inschrijven is een must en kan via PB of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lees meer: Crea&PlayFun for Kids