Aanbod

‘t Lachbad DINSDAG 19u30

KOM LACHEN!

Lach eens lekker door en relax want lachen is gezond! Laat je lekker onderdompelen in de lachjes van elkaar. 't Lachbad wordt ook wel eens Lachyoga genoemd, maar in principe heeft dit weinig met yoga-oefeningen te maken.

Lachen is gezond en lach eens lekker door, dat doet écht deugd. Herinner jij je nog een fijn moment met je dierbaren waar je weer in contact kwam met je lach? Meestal voelde je je erna als herboren, vol inspiratie en energie. Tijdens ons lachbad laat je je onderdompelen in het bad vol kleurrijke ervaringen en lachjes. We gaan weer contact maken met onze lach samen met anderen. We mogen de weldaden weer gaan ervaren al spelend, bewegend of relaxerend. Lachen biedt vele voordelen op lichamelijk, psychisch en relationeel vlak. We gaan een uur bewegen, spelen, kijken naar en lachen met elkaar door middel van korte speelse oefeningetjes. Daarna sluiten we af met een heerlijke lachmeditatie en een innerlijke meditatie. Nadien kan je het weldadige gevoel ervaren en delen. De oefeningen zijn laagdrempelig en iedereen kan meedoen, zelfs als je al heel lang niet meer spontaan hebt kunnen lachen of als je niet lekker in je vel zit. Je kan aan het begin aan de groep meedelen waar ze rekening mee dienen te houden. Enkele beoogde resultaten na een paar sessies is meer energie, minder pijn, beter slapen, hoger relativeringsvermogen, meer verbinding voelen en relaxter door het leven gaan. Lachen werkt helend.

Lees meer: ‘t Lachbad DINSDAG 19u30

Yogadag 21 november

!!SAVE THE DATE!!

Op zaterdag 21 november organiseert Over de vlOER, in samenwerking met verschillende yogadocenten, een heuse Yogadag! Mét opvang van je kids, terwijl jij een les volgt!

Je kan een hele dag, tegen zeer democratische prijzen, genieten van zowel yoga voor volwassenen àls yoga voor kinderen.

Lees meer: Yogadag 21 november

Postnatale Yoga (Mama&Baby) DINSDAG 9u45

Postnatale Yoga vanaf 6 weken na de geboorte mét baby

Ook na je bevalling draagt yoga bij aan de veranderingen die je lichaam heeft ondergaan en nog steeds ondergaat. Je lichaam heeft je tijdens de zwangerschap voorbereid op de geboorte, en is geopend. Nadien hoort het weer te sluiten. Dit proces ondersteunen zodat je geen klachten krijgt nadien, kan je doen door gerichte oefeningen te doen. En dit kan gewoon met je baby erbij. 

Je werkt in een rustig tempo samen met andere recent bevallen moeders, aan bepaalde aspecten, welke continu worden afgewisseld:

  • stabiliteit oefeningen
  • spierversterkende oefeningen
  • bekkenbodem- en kegel oefeningen
  • houdingen die ontspanning geven aan de spieren die het verdienen
  • rectus diastase abdominis check indien nodig.

Lees meer: Postnatale Yoga (Mama&Baby) DINSDAG 9u45

Hathayoga VRIJDAG 19u

Hathayoga - Tune INsideOUT. Elke maandagvoormiddag én vrijdagavond kan jij kiezen voor yoga, meditatie en thee!

Hathayoga zorgt op een laagdrempelige manier voor soepelheid, lenigheid en versterking van de spieren.

Tijdens deze lessen keren we naar binnen. Door tijdens de oefeningen, geïnspireerd uit de Hathayoga, even te "voelen" word je meer bewust van je lichaam en haar taal, die je iets duidelijk proberen te maken.
We sluiten de les af met 15 min meditatie en nadien "ontwaken" we terug met een theetje.

Lees meer: Hathayoga VRIJDAG 19u

Poweryoga MAANDAG 20u

Elke maandag Poweryoga! Bij mooi weer gaat de les in openlucht door! We verzamelen om 20u voor de inkomdeur. Vergeet je matje niet, breng evt. een dekentje mee en kleed je naar gelang het weer. Jij komt toch ook?
Slecht weer? Dan gaan we lekker naar binnen 🤗

Ga de uitdaging en het commitment met jezelf aan en ga voor een sterker en strakker lichaam. Je zal versteld staan van de resultaten en de vorderingen, die je op zeer korte periode maakt.

Sarah zorgt voor een unieke combinatie van inspanning én ontspanning. Enerzijds begeleidt ze jou in een reeks van uitdagende en spierverstevigende oefeningen, waarbij beweging en ademhaling centraal staan. Deze oefeningen zorgen voor een fitter en strakker lichaam, waarbij jij in no time terug in shape bent!

Anderzijds is de les een zalig en warm ontspanningsmoment, waarbij jouw lichaam én geest op het einde van de les volledig zen zijn. Niks zweverigs, enkel pure ontspanning!

Voor de lessen is het niet vereist om in topconditie te zijn! De les is laagdrempelig en toepasbaar op elk individu. Schrijf je snel in en ontdek waar jouw grenzen liggen en geniet van een heerlijk ontspanningsmoment!

Lees meer: Poweryoga MAANDAG 20u

Pilates DONDERDAG 19u30

We zijn terug van start gegaan, maar dan outdoor! Elke donderdagavond om 19u30 kan je komen meedoen. Breng je matje en drinken mee en kleed je naar het weer.

Elke donderdag om

  • 19u30

Kom je graag sporadisch eens meedoen? Dat kan! Laat gewoon iets weten en dan bekijken we of er plaats is.

De reeks wordt gegeven door Kerry, Pilatesinstructrice en afkomstig van Zuid-Afrika. Ze is al jaren actief in het geven van Pilateslessen en en heeft dan ook tonnen ervaring om jou tijdens haar lessen te begeleiden.

Met Pilates verbeter je je flexibiliteit en houding en verstevig je je buik- rug- en bekkenspieren. Pilates is uitermate geschikt om te combineren met belastende sporten en verlaagt de kans op blessures. Eveneens ideaal voor als je last hebt van gewrichts-, rug- en nekpijnen!

Voor de lessen is het niet vereist om in topconditie te zijn! De les is laagdrempelig en toepasbaar op elk individu.
Schrijf je snel in en ontdek waar jouw grenzen liggen. Ga het commitment met jezelf aan en ga voor een sterker en strakker lichaam.

Lees meer: Pilates DONDERDAG 19u30