Aanbod

Mamababbel - Zondag 21 november

It takes a village to raise a child. Maar wat als jouw achterban een ander idee lijkt te hebben over opvoeden dan jij? Als je nood hebt aan babbels met andere mama's, maar niet verder lijkt te komen dan wat small talk aan de schoolpoort? Als die chatgesprekken met gelijkgestemden op Instagram wel leuk zijn, maar je eigenlijk nog wel eens iemand in het echt wil spreken? 

Informatie over bewust ouderschap is er in overvloed: de boeken, cursussen en coaches schieten als paddenstoelen uit de grond (en ja, ik kijk ook naar mezelf daarvoor). Dat is heel erg waardevol, maar soms heb je nood aan iets anders dan theorie. Soms wil je gewoon eens van iemand anders horen hoe die dat dan in de praktijk aanpakt. Of wil je eens kunnen vertellen over jouw ervaringen tegen iemand die je begrijpt. 

Wat een geluk dat Stephanie net om die redenen een mamababbel organiseert! 

Door wie?

Deze Mamababbel wordt georganiseerd door Stephanie Baumers, opvoedcoach, blogger en ambassadeur van afgestemd opvoeden, natuurlijk leren en eenvoudig leven.

Ik ben Stephanie. Beschouw me als een gids die je meeneemt op het pad van bewust opvoeden, natuurlijk leren en eenvoudig(er) leven. Als zorgleerkracht deed ik al heel wat ervaring op met kinderen en leren, maar de laatste jaren als mama hebben me tonnen meer ervaring gebracht en lessen geleerd op het vlak van opvoeden. Ik help je om zelfzeker en kalm te worden in plaats van onzeker en gestrest.

Lees meer: Mamababbel - Zondag 21 november

Workshop Bekkenbodem 19 NOVEMBER

Gun jezelf een pijnvrij leven vol stabiliteit en flexibiliteit met een bekken in balans!
Ga voor een stabieler leven zonder zorgen, ongemakken en gênante problemen. In onze veilige huiselijke sfeer kijken we naar het verhaal van het vrouwelijke bekken.
We heffen het taboe op waardoor de zwaarte eraf valt en je je vrij voelt om te kunnen werken met je eigen gewaarwording, lichaam, energie en emoties.

Bekkenproblematiek uit zich als: pijn in de liezen, stuit, schaambeen, si-  gewrichten, billen, heupen, (onder)buik en (onder)rug door over-of onderactiviteit.
Verder kan je last hebben van bekkeninstabiliteit, (stress)incontinentie, ongemak bij het vrijen, psychosomatische en psycho-emotionele klachten, chronische vermoeidheid, burn-out of depressie.

Lees meer: Workshop Bekkenbodem 19 NOVEMBER

Pilates DONDERDAG 19u30 of 20u45

Elke donderdagavond om 19u30 en 20u45 kan je komen meedoen. Breng je matje en drinken mee!

Elke donderdag om

  • 19u30
  • 20u45

Kom je graag sporadisch eens meedoen? Dat kan! Laat gewoon iets weten en dan bekijken we of er plaats is.

De reeks wordt gegeven door Kerry, Pilatesinstructrice en afkomstig van Zuid-Afrika. Ze is al jaren actief in het geven van Pilateslessen en en heeft dan ook tonnen ervaring om jou tijdens haar lessen te begeleiden.

Met Pilates verbeter je je flexibiliteit en houding en verstevig je je buik- rug- en bekkenspieren. Pilates is uitermate geschikt om te combineren met belastende sporten en verlaagt de kans op blessures. Eveneens ideaal voor als je last hebt van gewrichts-, rug- en nekpijnen!

Voor de lessen is het niet vereist om in topconditie te zijn! De les is laagdrempelig en toepasbaar op elk individu.
Schrijf je snel in en ontdek waar jouw grenzen liggen. Ga het commitment met jezelf aan en ga voor een sterker en strakker lichaam.

Lees meer: Pilates DONDERDAG 19u30 of 20u45

Poweryoga MAANDAG 20u

Elke maandag Poweryoga! Bij mooi weer gaat de les in openlucht door! We verzamelen om 20u voor de inkomdeur. Vergeet je matje niet, breng evt. een dekentje mee en kleed je naar gelang het weer. Jij komt toch ook?

Slecht weer? Dan gaan we lekker naar binnen ?

Ga de uitdaging en het commitment met jezelf aan en ga voor een sterker en strakker lichaam. Je zal versteld staan van de resultaten en de vorderingen, die je op zeer korte periode maakt.

Sarah zorgt voor een unieke combinatie van inspanning én ontspanning. Enerzijds begeleidt ze jou in een reeks van uitdagende en spierverstevigende oefeningen, waarbij beweging en ademhaling centraal staan. Deze oefeningen zorgen voor een fitter en strakker lichaam, waarbij jij in no time terug in shape bent!

Anderzijds is de les een zalig en warm ontspanningsmoment, waarbij jouw lichaam én geest op het einde van de les volledig zen zijn. Niks zweverigs, enkel pure ontspanning!

Voor de lessen is het niet vereist om in topconditie te zijn! De les is laagdrempelig en toepasbaar op elk individu. Schrijf je snel in en ontdek waar jouw grenzen liggen en geniet van een heerlijk ontspanningsmoment!

Lees meer: Poweryoga MAANDAG 20u

Lezing 'De eerste 40 dagen na je bevalling'

Eeeuhm, hoe zit het met het postpartum?
Wat opvalt is dat, naast enkele praktische voorbereidingen, er verder amper wordt stilgestaan bij het postpartum (de kraamtijd). Vrouwen leven naar de geboorte toe, baren, ontmoeten eindelijk hun baby(‘s) en dan...
DAN begint het eigenlijk pas..
Vaak hoor ik dan 'had ik het maar geweten'.

Op deze ochtend inspireer ik, Danie, je om je eigen postpartum vorm te geven. Ook partners, grootmoeders, beste vriendinnen,.. en al wie inspriatie zoekt om zichzelf of iemand anders te ondersteunen is welkom!
Tijdens dit moment samen ga ik dieper in op:

  • Postpartum: wa isda? & het belang van die eerste 40dagen
  • Wat is er anders in het postpartum

Lees meer: Lezing 'De eerste 40 dagen na je bevalling'