Wie zijn wij?

Wij zijn Sarah, Kathleen, Aline en Ineke, vier jonge mama’s, die Over de vlOER vrijwillig uitbaten.  Zowel ter plaatse als achter de schermen ‘runnen’ wij Over de vlOER.

Over de vlOER is uitgegroeid tot een unieke coworkingspace. Dat wil zeggen dat wij met verschillende ondernemers samenwerken. Zo maken zij gebruik van onze ruimtes en bieden zij activiteiten (groepslessen, kinderkampen, workshops,…) tegen betaling aan. Er zijn verschillende opties om als ondernemer met ons in zee te gaan en om dus met onze vzw samen te werken. Mail ons gerust als je interesse hebt in onze samenwerkingsopties.


Wij zijn heel bewust met het ouderschap bezig zijn en alles wat daar bijhoort. Wij hebben een breed interesseveld zoals sport en ontspanning, vrije tijd, gezonde voeding, positief opvoeden, qualitytime met onze kinderen en ons gezin, maar ook tijd voor onszelf om op te laden.
Wij hebben elk ons eigen proces en een evolutie ondergaan om tot een punt te komen in ons leven dat we meer willen, om te staan waar we nu staan en om verder te evolueren.


Ineke heeft ondervonden dat de weg naar het moederschap en het moederschap zelf niet altijd vanzelfsprekend is. Voordat ze moeder werd, heeft ze vier zwangerschappen gehad, die telkens misliepen. Het verwerkingsproces werd na elk verlies langer en zwaarder en de hoop op kinderen leek een verre droom. Verbondenheid met bepaalde mensen leek vaak ver weg en de authenticiteit en de echte steun en erkenning van haar verlies werden een zeldzaamheid. Daarnaast stierf Inekes oudste broer na een lange strijd en dat heeft eveneens haar sporen nagelaten.
Ineke is ondertussen mama geworden en staat nu ook meer in contact met haar intuïtie en gevoel. Ze voelt dan ook dat zelfzorg broodnodig is. Door de gebeurtenissen in haar leven voelt Ineke zich nauw betrokken bij Over de vlOER.


Ineke: "Het dagelijkse leven is voor vele jonge moeders hectisch, omdat ze de zorg voor hun (jonge) kinderen moeten weten te combineren met een veeleisende baan en een drukvereist sociaal leven.

Zelf heb ik ook ondervonden dat gezondheidsprobemen van een dierbare of het verlies van zo’n persoon haar sporen nalaat en dat kan eveneens een enorme druk op het gezin leggen.

Ik werk voornamelijk achter de schermen van Over de vlOER. Ik bied de nodige structuur aan, sta in voor onder andere de planning en organisatie, social media en het onderhoud van de website.

Momenteel zijn we nog in volle ontwikkeling en uitbreiding van Over de vlOER en haar activiteiten.
Daarom zou ik jullie ook willen aansporen om je in te zetten voor Over de vlOER. Onze vzw werkt, samen met alle vrijwilligers, aan een grootschalig toekomstproject, gericht op jou en alle leden van jouw gezin. Dit project heeft als doel meer vrije tijd voor het gezin te creëren, om het gezin te ontlasten en om zo meer onderlinge betrokkenheid te doen ontstaan.
En hiervoor hebben we helpende handen nodig! Wij zijn nog op zoek naar startende ondernemers én naar hulp voor achter de schermen. Denk maar aan het voeren van promo, online marketing, het opstellen van een financieel/businessplan, investeerders aantrekken.. Misschien ben jij hier goed in en betekent dit een enorme bijdrage voor Over de vlOER.
Als jij je, net als al onze vrijwilligers, geroepen voelt om aan dit project te werken, dan ben je van harte welkom.

Laat je van je horen? Contacteer ons dan hier."Sarah is gevoelig én perfectionistisch, twee zaken die vaak moeilijk te combineren zijn. Om alle ballen hoog te houden en er op zowel relationeel als professioneel vlak te staan, ondervond ze moeilijkheden. In combinatie met twee jonge kinderen, werd het er niet beter op. Sarah had het gevoel er vaak alleen voor te staan. Mede door haar perfectionisme koos ze daar zelf voor en hulp vragen leek niet evident. Ze struikelde met haar rollenpatroon als vrouw, collega en moeder, waardoor ze vaak geen klankbord vond en zich enorm eenzaam voelde. Ze vroeg zich af waarom dit bij anderen wel lukte en bij haar niet. Ze had het gevoel dat de aarde en alles waarvan zij dacht dat haar identiteit vormde, onder haar voeten wegschoof. Zo gleed ze dan ook langzaam maar zeker in een burn-out. Sarah is nog steeds herstellende van een burn-out, waardoor dit project haar nauw aan het hart ligt. Ze ontdekte dat ze een hooggevoelig persoon is en dat dit niet als iets negatief gelabeld moet worden. Het is net haar kracht geworden, om te zijn wie ze kan zijn.
Verder heeft Sarah een groot hart voor sport en voor kinderen. Haar grote droom is om een kinderopvang op te richten, maar net dat tikkeltje anders. Sociaal geëngageerd, creatief, uniek, op maat van de kindjes en met de nodige randactiviteiten voor oudere broertjes, zusjes en (groot)ouders. Een droom die eveneens nauw aansluit bij de missie van Over de vlOER.

 

Sarah: "Als sportleerkracht zorg ik ervoor dat vrouwen hun krachtig lichaam terug bekomen met behulp van Poweryoga.
Na acht jaar ervaring in de fitnesswereld ben ik ervan overtuigd dat Poweryoga dé ideale manier is om letterlijk in je kracht te komen.
Ik geloof sterk in de balans tussen bewust werken met je lichaam en werken tot aan je grens, je groene pijn, waardoor je sneller en kwetsurenvrij resultaten boekt.

Hoe ik dat doe? Door middel van een aaneenschakeling van yogabewegingen die én spierversterkend werken én de focus leggen op de ademhaling zodat je bewust beweegt.

Ben jij iemand die kiest voor een strakker lichaam? Kies dan voor het aanbod van Over de vlOER en ik zie je graag elke maandagavond op de mat."

 

 Kathleen, mama van 2 kleine spruiten, is vrijwilliger bij Odv en manusje van alles. Kathleen werkt hard mee achter de schermen.